El Bisbat de Mallorca reitera les directrius sobre el coronavirus per a tota la Diòcesi


11 de març de 2020. 09:42h.

Es prega a tots que tenguin presents les recomanacions que fins a aquest moment s'han facilitat.Davant els fets ja constatats de la desgracia col·lectiva del contagi per coronavirus (COVID-19), el Bisbat de Mallorca manifesta, en primer lloc la seva proximitat i solidaritat amb els infectats, els seus familiars i persones properes. A la vegada, agraeix l'atenció que els professionals sanitaris estan dispensant a la població. Pregam per tots ells i pregam a tots que tenguin presents les recomanacions que fins a aquest moment s'han facilitat, i que són les següents:

1. Que s'atenguin a les normes i criteris que marquen les autoritats sanitàries.

2. Que es retiri l'aigua beneïda de les piles que hi ha a l'entrada dels temples.

3. Que el capellà, o altres persones que distribueixen la comunió durant l'Eucaristia, es rentin les mans abans i després d'aquest moment.

4. Que la comunió es doni i rebi a la mà.

5. Que el ritu de la pau es limiti a un gest d'inclinació de cap juntament amb les paraules "la pau sigui amb tu", sense entrar en contacte físic entre persones. Igualment, als funerals i exèquies, el condol es donarà amb un gest d'acompanyament en el dol.

6. Quant a la devoció de les imatges, que es limiti a una senzilla inclinació de veneració, és a dir, que es realitzi el gest sense entrar en contacte físic amb aquestes imatges.

7. A més d'aquestes recomanacions, més generals, segons el lloc i circumstància, es prendran les mesures específiques que es creguin oportunes.

8. A mesura que es vagin actualitzant les directrius per part de les autoritats sanitàries, aquest Bisbat les posarà a disposició de les comunitats cristianes.

Finalment, cal reiterar que en tots els casos s'atenguin a les recomanacions i directrius de les autoritats sanitàries, publicades a través dels canals oficials, entre ells la Conselleria de Salut i Consum (coronavirus.caib.es) i Presidència del Govern (mscbs.gob.es).

El Bisbat convida tot el Poble de Déu a elevar pregàries al Senyor davant el panorama actual, tot desitjant que es resolgui al més aviat possible aquesta situació que causa tant de dolor.


4 COMENTARIS
 1. 2020-03-12

  Querida Maria, antes de atacar hay que comprobar. Arriba en la banderita te encuentras con la notícia en lengua Castellana. I quina sort que el bisbat tengui cura del valor patrimonial que és la nostra llengua. Per ser uns bons cristians no podem tenir una actitud de judici constant.

 2. 2020-03-11

  teu comentari.... Veo que este Ovispo,solo se preocupa,de algunos de los católicos de Mallorca,pues a los que no hablan o no son mallorquines le tienen sin cuidado ¿ esto caridad? Que vergüenza!!!!! Para el resto de catolicos

 3. 2020-03-11

  N'hi ha que per les xarxes socials es dediquen a fer broma sobre el COVID-19, i l'únic que fan és assustar i alarmar a la gent creant una mena de psicosis. Pensau que hi ha molta gent afectada, però sobre tot pensau, també, que desgraciadament hi ha molts de morts en el conjunt de tot l'estat. No és per fer broma i menys per riure. Els qui riuen avui, demà poden plorar per culpa del COVID-19. Sols preneu atenció als avisos i informacions que surtin de les autoritats que són la veu autoritzada per donar aquesta mena d'informació i seguir estrictament els seus consells i recomanacions. @salutGOIB @GOIB .

 4. 2020-03-11

  Idò jo som mallorquí i no som catòlic. I em sembla fantàstic que el Bisbat faci aquestes recomanacions. Són ta vàlides per als catòlics i pels agnòstics, pels mallorquins i per als forasters . Segur que et perds moltes coses amb la teva actitud, per cert, poc cristiana.