El bisbe Sebastià comença la Visita Pastoral a Esporles


12 de març de 2020. 20:26h.

El passat dimarts es donà inici a la primera Visita Pastoral que el bisbe Sebastià Taltavull realitzarà a les parròquies de l'arxiprestat de Tramuntana-Ponent.El passat dimarts es donà inici a la primera Visita Pastoral que el bisbe Sebastià Taltavull realitzarà a les parròquies de l'arxiprestat de Tramuntana-Ponent. Esporles ha estat la primera comunitat cristiana a rebre la visita, on la Unitat Pastoral d'Esporles, Banyalbufar i Estellencs li ha donat la benvinguda. S'ha iniciat amb una pregària a l'oratori de la parròquia amb el grup de reflexió de Lectio Divina. L'endemà, dimecres, va ser el torn de reunir-se amb el Consell Interparroquial de la Unitat Pastoral.

Per tal de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries, a partir de demà divendres s'ajornaran les reunions amb els diferents col·lectius, i es mantindran les eucaristies:

Dissabte 14 a les 18 h a la Parròquia de Banyalbufar
Diumenge 15 a les 10 h a la Parròquia d'Esporles
Diumenge 15 a les 12:30 h a la Parròquia d'Estellencs

La Visita Pastoral és ocasió singular perquè el bisbe pugui, personalment, acostar-se a la realitat de les parròquies i a aquelles persones que, a més dels preveres, tant feels laics com consagrats, atenen els diversos serveis de la vida parroquial. Amb motiu d'aquest esdeveniment, les parròquies han iniciat la preparació de la Visita mitjançant la posada a punt dels documents i llibres parroquials, a través de la realització d'un treball-informe de revisió i anàlisi de la pròpia realitat parroquial en els aspectes més importants, així com de fer partícip el conjunt de cada comunitat parroquial de l'esdeveniment.

La Visita Pastoral, un costum a Mallorca des del segle XVI
D'ençà de l'arribada del Bisbe Dídac d'Arnedo l'any 1553, cada bisbe de Mallorca ha fet la Visita Pastoral. La Visita Pastoral és un costum antic, potenciat per múltiples Concilis Provincials d'Esglésies particulars; ara bé, en la forma que ara les coneixem varen néixer en el Concili de Trento (1545-1563).

Cada visita ens diu el dia i l'any que la fa. Ens descriu el que hi troba a cada parròquia, església, ermita, monestir, hospital... i entre el que diu, el que mana fer i el que prohibeix que es faci, ens van mostrant la situació material dels nostres pobles, les manifestacions socials que hi havia. De llavors ençà cada bisbe ha fet la Visita Pastoral.

Actualment la Visita es fa de manera un tant diferent, ja que es posa més esment en les persones, en les activitats pastorals que es fan ja a nivell parroquial o arxiprestal, mirant d'encoratjar la vida cristiana dels fidels.


0 COMENTARIS