Comunicat de la Diòcesi de Mallorca


14 de març de 2020. 18:30h.

Supressió de les celebracions litúrgiques.Davant l'augment de contagis pel coronavirus, i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, per contribuir a la protecció de la salut pública, i en el context del decret d'una alarma sanitària, el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, disposa les mesures d'emergència següents:

1. Tots els fidels de la Diòcesi de Mallorca, i els qui s'hi trobin, queden dispensats del precepte dominical mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual.

2. A causa de la situació excepcional que estam vivint, des de dilluns 16 de març queden suspeses totes les celebracions públiques de l'Eucaristia, incloses les dominicals, i altres celebracions sagramentals amb participació de fidels.

3. Les esglésies es mantindran obertes en la mesura de les possibilitats per facilitar-hi la pregària personal i s'assegurarà l'atenció pastoral a les persones que així ho necessitin.

4. En relació a les exèquies que, en diàleg amb les famílies, se celebrin de forma simplificada i els funerals es posposin per a més endavant.

5. A més de seguir potenciant les mostres de solidaritat envers els més necessitats i treballar a favor del bé de tots, es demana als fidels que intensifiquin la pregària, i tractin de seguir la Santa Missa a través d'altres mitjans com la ràdio o la televisió. Quan no es pot rebre la Sagrada Comunió, es pot realitzar una comunió espiritual. En aquest sentit, recordam algunes de les retransmissions de l'Eucaristia que s'ofereixen:

Televisió
IB3 TV. Cada diumenge a les 10:30 h.
TRECE. Dilluns a dissabte 11 h. Diumenges a les 12 h.
La 2. Cada diumenge a les 10:30 h.

Ràdio
COPE. Cada diumenge a les 9 h.
RÀDIO MARIA. Cada dia a les 10 h.
RNE. Cada diumenge a les 8:15 h.

Streaming
VATICÀ. Missa a les 7 h (youtube.com/vaticanes)
CATEDRAL. Missa conventual a les 9 h
(youtube.com/catedraldemallorca1)

Ens unim a l'oració que el papa Francesc ha ofert als cristians del món, per demanar que superem aquest període "confiant en la voluntat de Déu":

Oh Maria,
tu resplendeixes sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d'esperança.Nosaltres ens encomanam a tu, salut dels malalts, que prop de la creu vares estar associada al dolor de Jesús, mantenint ferma la teva fe.

Tu, salvació de tots els pobles, saps el que necessitam i estam segurs que ens proveiràs, perquè, com a Canà de Galilea, pugui tornar l'alegria i la festa després d'aquest moment de prova. Ajuda'ns, mare del diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres damunt seu els nostres patiments i s'ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la creu, a l'alegria de la resurrecció.

Sota el teu mantell cercam refugi, santa Mare de Déu. No menyspreïs les nostres súpliques, ja que restam en la prova, i allibera'ns de tot pecat, oh Verge gloriosa i beneïda!


5 COMENTARIS
 1. 2020-03-17

  Jose Antonio y Luís, aprieten la banderita española que aparece arriba de la página. De nada!

 2. 2020-03-14

  Y los que no entienden el catalan ¿a que nos atenemos? Estamos en España o en Andorra, no se...

 3. 2020-03-14

  Que pena,con lo importante es para mí recibir el cuerpo de Cristo,es el que da la verdadera vida.

 4. 2020-03-14

  Es una vergüenza que solo aparezca en catalán. ¿Tanto le cuesta hablar en español?

 5. 2020-03-14

  Qué gran error! Las personas somos una unión de cuerpo, alma y espíritu. Jesús es nuestro Alimento. Recomiendo leer esto: https://www.laovejaguerrera.com/2020/03/el-coronavirus-regalo-para-esta-cuaresma.html