La CEE convida a tocar les campanes a l'hora de l'Àngelus


16 de març de 2020. 11:10h.

"Per convidar a pregar als que romanen a casa i fer arribar, als que serveixen i treballen, l'ajuda del Senyor i l'agraïment de l'Església".


La Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola ha fet pública una nota en la qual convida "a totes les Diòcesis que ho considerin oportú que a l'hora de l'Àngelus sonin les campanes dels nostres temples per convidar a pregar als qui romanen a casa i fer arribar, als qui serveixen i treballen, l'ajuda del Senyor i l'agraïment de l'Església".

Text íntegre de la nota:

«A vosaltres, estimats de Déu, gràcia i pau de part de nostre Senyor Jesucrist» (Rom1, 7).

En aquests dies de singular i dolorosa experiència ciutadana i eclesial, a la qual ens ha portat la pandèmia del coronavirus, l'Església Catòlica està cridada a oferir els seus recursos en favor dels afectats així com la presència del Senyor que salva, animant a tots els cristians a intercedir davant la Mare de Déu, que ens empara i escolta la nostra oració.

Per això, convidam a totes les Diòcesis que ho considerin oportú que a l'hora de l'Àngelus sonin les campanes dels nostres temples per convidar a pregar als qui romanen a casa i fer arribar, als que serveixen i treballen, l'ajuda del Senyor i l'agraïment de l'Església.

Així, proposam que a les 12 del migdia sonin les campanes per mostrar el nostre agraïment i fraterna solidaritat i pregar:

- Pels malalts contagiats pel virus, pels seus familiars, pels que estan en quarantena i per altres malalts que veuen afectada la seva atenció per la prioritat de tallar la pandèmia.

- Pels treballadors de tots els centres i serveis sanitaris i tots els serveis públics.

- Pels Equips d'Emergències, pels de Protecció Civil i per les Forces de Seguretat de l'Estat

- Pels Equips de Pastoral de la Salut i pels voluntaris.

- Per les persones de risc: nins, gent gran i malalts crònics.

- Pels pares, mares, padrins i educadors.

- Pels que estan vivint aquesta situació d'emergència en soledat.

- Per qui no tenen llar o l'imprescindible per viure.

- Per les diverses autoritats públiques.

- Pels sacerdots, els monestirs de vida contemplativa i la vida consagrada, que amb la seva pregària i lliurament segueixen donant esperança a tots els ciutadans.

I proposam que, com a conclusió de l'Àngelus, diguem junts aquests dies i a aquesta hora la pregària de el Papa Francesc:

"Oh Maria, Tu resplandeixes sempre en el nostre camí com a signe de salvació i esperança. Nosaltres ens encomanam a Tu, salut dels malalts, que davant la Creu vares ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la teva fe. Tu, Salvació de tots els pobles, saps el que necessitam i estam segurs que proveiràs perquè, com a Canà de Galilea, pugui tornar l'alegria i la festa després d'aquest moment de prova.

Ajuda'ns, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre si els nostres sofriments. I ha pres sobre si els nostres dolors per portar-nos, a través de la Creu, a la joia de la Resurrecció. Amén.

Sota el vostre mantell, cercam refugi, Santa Mare de Déu. No menyspreïs les súpliques dels qui estam en la prova i deslliurau-nos de tot perill, oh Verge gloriosa i beneïda! Que el Senyor us beneeixi, us guardi i us doni la pau!

Madrid 15 de març de 2020
La Comissió Executiva de la CEE


0 COMENTARIS