Grup COPE llança una campanya de donació per SMS a favor de Càritas per a ajudar a les víctimes del coronavirus


11 de abril de 2020. 08:00h.

Basta enviar un missatge amb el mòbil per a donar fins a 6 euros que aniran íntegrament a benefici de Càritas, sense costos de gestió.Perquè cada gest compta. Perquè la caritat no tanca en temps de confinament obligatori, Grup COPE se suma a la crida conjunta de la Conferència Episcopal i de Càritas per a convocar a tota l'Església espanyola a viure la Setmana Santa en clau de fraternitat amb tots els afectats pel coronavirus.

Dins aquesta cridada a la fraternitat, Grup COPE vol donar suport a l'ajuda de Càritas a les víctimes del coronavirus. Per a això, posa en marxa durant la Setmana Santa una campanya de donació a través d'SMS. Amb un senzill gest amb el seu telèfon mòbil, les persones que ho desitgin podran fer una donació de 1,20 € en enviar la paraula CARITAS al 28014, o bé de 6 € en enviar la paraula CARITAS al 38014.

El coronavirus, que ja s'ha cobrat la vida de 13.000 ciutadans a Espanya i ha sumit a tot el país en una crisi sense precedents, assota amb particular duresa als 8,5 milions de persones que estan en situació de pobresa i exclusió social segons les dades de FOESSA. En ells vol bolcar-se més que mai tota l'Església i, en concret, Càritas, per la qual cosa Grup COPE convida als seus oïdors, espectadors i usuaris web a sumar-se a aquesta ona de solidaritat. COPE, CADENA 100, RockFM i MegaStarFM, així com el canal de televisió TRECE i la revista Ecclesia, impulsen aquesta iniciativa de fraternitat tan necessària en aquest moment.

Cada donació realitzada per SMS es destinarà íntegrament a les accions que Càritas està duent a terme de manera urgent per a ajudar als més vulnerables en aquesta crisi sanitària. Les operadores mòbils amb les quals és possible donar, pel fet que són les que permeten l'enviament d'aquesta mena de missatges, són Movistar, Vodafone, Orange, Yoigo i Euskaltel. En cas que l'usuari no pertanyi a cap d'aquestes, també pot efectuar la donació a través dels mitjans que Càritas ha posat en marxa i que es poden consultar des de la seva pàgina web.

Per a realitzar la donació, l'usuari ha d'enviar la paraula CARITAS, sense accent, per a evitar possibles errades tècniques de codificació que impedeixin que el servei funcioni correctament. A més, hi ha situacions en les quals la donació pot no dur-se a terme i que és important conèixer per a evitar-les:

• L'usuari ha demanat a la seva operadora la baixa voluntària d'aquest servei: en aquest cas han de cridar a la seva operadora i sol·licitar l'alta d'aquests SMS de nou.

• L'usuari ha estat portat d'una altra companyia recentment (aproximadament menys de 6 mesos): en alguns casos les operadores desactiven el SMS premium per a evitar possibles impagaments.

• L'usuari té un telèfon d'empresa o amb extensions: en aquest cas, ha d'enviar el SMS al número curt afegint un zero, per exemple: 028014. D'aquesta forma, el terminal reconeix que es tracta d'un missatge a un número extern.

• L'usuari és d'una operadora virtual (OMV) tipus Pepephone, Jazztel, etc.: aquestes operadores no ofereixen SMS premium als seus clients per la qual cosa no es poden enviar aquest tipus d'sms amb aquests telèfons.

Aquesta iniciativa de Grup COPE romandrà activa des d'aquest dilluns per a atendre les persones afectades pel COVID-19 i es difon a través de ràdio, televisió i internet. El cost de l'SMS al 28014 és de 1,20 € i el cost de l'SMS al 38014 és de 6 €. La donació és íntegra per a Càritas.


0 COMENTARIS