Divendres Sant a la Catedral: "Quan seré enlairat, us atrauré a tots cap a mi"


10 de abril de 2020. 22:08h.

La Passió del Senyor s'ha recordat i celebrat avui des de les cases, els hospitals i residències, o des de qualsevol altre indret a través dels mitjans de comunicació, a causa de la situació actual.


Units a la passió i mort de Jesús i a través d'un símbol lluminós, tots s'han vist representats a l'Església-mare, la Seu de Mallorca, mitjançant unes llànties enceses que expressaven la presència de la comunitat eclesial.

Avui, Divendres Sant, a la seva homilia, el bisbe recordà que és un dia de silenci, "però un silenci diferent, fecund, un silenci que s'ha fet revelació, la qual cosa diu i vol dir molt": "Déu calla perquè l'home manté la pretensió orgullosa de fer-lo callar, però el seu silenci, que es el silenci de la creu, és la proclamació més eloqüent de la Veritat".

Un silenci que "és la revelació de l'amor de Jesús, que, com el gra de blat que mor, es desfà en el cor de la terra i dona molt de fruit, així també l'amor de Jesús comença a manifestar-se com amor en la seva forma més radical".

El símbol de la creu ha estat el centre de la celebració d'avui. Una creu "sempre actual i que constitueix un reclam perquè hi acudim com a font de vida". És, segons Taltavull, "la resposta silenciosa a la violència, a la venjança, a tots els totalitarismes que es volen imposar per la força". Així, la creu feixuga de la malaltia del coronavirus "no és la darrera paraula que condueix a la mort i, carregada damunt la humanitat sencera, avui necessita de molts «cireneus» que ajudin a portar-la, i fins i tot a suprimir-la. Aquests «cireneus» hi són, i dins els hospitals i residències, arriscant la seva vida i salut, estan fent més lleuger el sofriment dels qui estan clavats a la creu de la Covid-19 i d'altres malalties".


0 COMENTARIS