"La Pasqua rebrota enmig del dolor de la pandèmia"


11 de abril de 2020. 23:30h.

L'Església celebra la Vigília Pasqual amb el regust agredolç de la situació actual i la Pasqua del Senyor.«No tingueu por! La pau sigui amb vosaltres!» Aquestes foren les primeres paraules de Jesús ressuscitat, i avui, Vigília Pasqual, han ressonat en una Catedral buida però amb un intens ambient de pregària, presidida pel bisbe Sebastià Taltavull.

Precedida per l'aclamació del Pregó pasqual, i coronada pels cants joiosos del Glòria i l'Al·leluia, la pregària comunitària d'aquesta nit" demana que la celebració d'aquestes festes pasquals abrandin en nosaltres el desig de les coses del cel, perquè puguem arribar amb cor pur a la festa de la llum eterna". A partir d'aquí, i al ritme de la història de la salvació, la Paraula de Déu proclamada, escoltada i meditada, "espera la nostra resposta i ens prepara per a viure intensament el goig de la Pasqua".

En la seva homilia, Mons. Taltavull recordà com "la renovació interior, que estam treballant en aquesta llarga Quaresma, trobi ara el seu moment culminant i puguem renéixer de nou en el nostre compromís de seguiment i d'adhesió a Jesucrist".

La festa gojosa de la Pasqua es viu enguany de manera diferent, "una Pasqua que rebrota enmig del dolor de la pandèmia, que encara ens manté confinats a casa i ens demana recórrer al nostre interior, a la vertadera intimitat amb Déu, la que aquests dies sants estam descobrint un poc més d'allò que és habitual".

I conclou: "L'anunci de Pasqua troba encara la resistència de la fosca que escampa la malaltia del coronavirus arreu de la humanitat i impedeix veure més enllà. Però la llum hi és, el sol ha sortit, la Pasqua dona noticia que la mort és vençuda perquè Jesús ha ressuscitat."


0 COMENTARIS