Testimoni des de la missió diocesana de Burundi en temps de dificultat


22 de abril de 2020. 08:00h.

Jaume Obrador és, actualment, l'únic sacerdot diocesà de Mallorca present a terres de missió.


Des de Burundi, a Àfrica, la situació que viu Mallorca es fa patir: No poder celebrar la Setmana Santa ni anar a missa, no poder estar devora els malalts i ni dir adéu als familiars que se'n van. A Itàlia han mort més de seixanta capellans que servien els malalts i els seus familiars. Metges i infermeres que treballen sense descans i assumint molts de riscs: "Tot això ens trenca l'ànima i pregam per ells i per tots vosaltres". Ningú hauria pogut imaginar que arribàs aquesta dramàtica situació que afecta pràcticament a tota la humanitat.

A Ràbiro, Burundi, segueixen fent vida normal. Han celebrat la Setmana Santa com els altres anys. A la Missa Crismal participaren prop de dos-cents capellans. A la Vigília Pasqual —potser la celebració més emotiva de l'any—, hi ha hagut dos-cents vint-i-tres catecúmens que han rebut el baptisme. I el programa de primeres comunions i confirmacions segueix. Fa un mes que segueixen mesures preventives: abans d'entrar a l'església tothom es renta les mans, no es donen la pau i miren d'estar un metre enfora a les confessions i altres.

Els mitjans de comunicació nacionals han informat que en una barriada rural de la capital, Bujumbura, hi havia cinc casos. Un d'ells ha mort. No s'ha sabut de més casos. Si la malaltia s'escampa miraran d'ajudar a la gent com puguin: acompanyant-los, alimentant-los i protegint la resta de familiars. "Aprofitam des de Burundi per agrair a tanta gent de Mallorca que prega per nosaltres i ens ajuda de tantes maneres", conclou.


6 COMENTARIS
 1. 2020-04-25

  Bon dia, Jaume! Estic molt contenta de sebre notícies teves i del nostre estimat Burundi! Per aquí, jo, personalment, em sembla com si fos per Gitongo o Mutaho... la mateixa rutina cada dia... però aquest temps de primavera ens dóna l'oportunitat de veure-ho, de cada dia, tot nou. Igual passava per allà... Coratge i endavant! AMAHORO!!! Una forta abraçada... Margalida Jordà

 2. 2020-04-25

  No estas sol. El Ressuscitat no et deixa mai.

 3. 2020-04-25

  Hola Jaume. Estic molt content de saber notícies teves. Fa molt de temps que no sabia res. Et deig una bona tasca , molta força i coratge allà on ets. que Déu continui benein-te. Una abraçada Nofre Torres

 4. 2020-04-24

  Imana iratashe mu Burindi

 5. 2020-04-24

  Jaume, me fas enveja i al mateix temps me dol que no n'hi hagi altra de missioner mallorquí amb tu. Una abraçada de cor. Units en la pregària diària. Joan Pons.

 6. 2020-04-22

  Bon dia, Jaume. Aquí tenim notícies teves. Salut i coratge! Una abraçada, Guillem