"Som convidats a estendre l'acció curativa i nutritiva de l'Eucaristia a totes les dimensions humanes"


15 de juny de 2020. 09:05h.

La celebració del Corpus Christi recorda la presència real de Jesucrist a l'Eucaristia i la seva conseqüència immediata, l'exercici de la caritat.


Un any més, la Catedral de Mallorca es vestí de gala per celebrar la solemnitat del Corpus Christi, malgrat les restriccions que la situació d'alarma sanitària imposa. L'eucaristia, presidida pel bisbe Sebastià Taltavull, fou precedida per les vespres solemnes i que serví, tal com destacà a l'homilia, "per a enfortir la nostra fe eucarística perquè sabem que, com més viva sigui, més profunda serà la nostra participació en la vida eclesial, més plena la nostra adhesió plena a la missió que Crist ens ha confiat i més evangèlicament fecunda la nostra presència enmig de la societat".

El Corpus Christi és una festivitat que s'escau el dijous en què s'acompleixen deu dies de la Pasqua de Pentecosta o Pasqua granada. Per això és un dia en què es dona una importància especial a l'adoració del Santíssim, que és exposat a la custòdia.

La conseqüència immediata de l'Eucaristia és, per tant, l'exercici de la caritat, i a aquest aspecte dedicà gran part de la seva homilia Mons. Taltavull. Així, com el papa Francesc ens demana, "som convidats a estendre l'acció curativa i nutritiva de l'Eucaristia a totes les dimensions humanes que pateixen més la desnutrició humana i espiritual. Volem allargar aquesta taula a totes les taules i estendre la mà a les necessitats que hi ha". Una tasca, "bàsicament eucarística perquè refà estats d'ànim, enforteix febleses, cura malalties, venç narcisismes i victimismes, uneix famílies, crea amistats, dóna suport a projectes que ens fan més humans i reconstrueixen el teixit social". I continuà: "És l'aliment necessari que manté una societat en peu i que és el resultat de l'esforç solidari de molts quan regalam temps i compartim béns propis perquè tothom pugui viure sense discriminació i amb la dignitat humana que es mereix".

Actualment la processó del Corpus Christi de la Seu se celebra el diumenge següent al dia del Corpus. El seguici pels carrers de Ciutat encapçalada per la Sagrada Forma exposada a la custodia se substituí enguany, a causa de les prevencions sanitàries en vigor, per una senzilla processó a l'interior del temple. Un altre element destacat d'aquesta festa és la lledània, un ornament fet de flors de cera, que es posava a les creus que es duien en les processons de les rogatives menors, costum que perdurà fins al segle XVIII; actualment, gran roda feta d'una multitud de flors de cera.


0 COMENTARIS