Tornen els concerts d'orgue a la Parròquia de Santanyí


09 de juliol de 2020. 09:26h.

Cada dimecres i dissabte a les 12 h, els assistents podran escoltar un dels millors orgues d'Europa, de la mà de Francesca Suau.La Parròquia de Santanyí i la Comissió de l'Orgue Jordi Bosch, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santanyí, ofereix cada dimecres i dissabte a les 12 h un concert d'orgue coincidint amb els dies de mercat setmanal al poble de Santanyí.

El "Plenum Organis Festival" s'organitza cada època estival amb la finalitat de donar a conèixer aquest gran instrument entre els visitants i els turistes.

Història de l'orgue
La importància de l'orgue de Santanyí radica en el seu autor, el mestre organer Jordi Bosch, considerat un dels millors organers de la seva època, ja que va crear noves tècniques de construcció molt avançades. L'orgue va ser construït l'any 1762. Originalment aquest no era per al temple de Santanyí sinó per al monestir de Sant Domingo a Palma. Però l'any 1835 es produí la desamortització de Mendizábal, i es va poder comprar l'orgue per a l'església de Santanyí. El traslladat va ser amb vaixell des de Palma fins a Cala Figuera i des d'aquest fins a Santanyí amb carros estirats per bestiars. La gran façana va ser feta pel frare dominic Albert Borguny i Castelló, conegut com "el Gaudí del segle XVIII".

L'entrada és gratuïta i hom té la possibilitat durant 30 minuts de gaudir d'uns dels orgues barrocs més importants d'Europa de la mà de l'organista Francesca Suau. Podreu trobar els programes de cada concert al perfil de facebook Orgue Jordi Bosch Santanyí.


0 COMENTARIS