Representants d'ensenyament de les tres diòcesis illenques es reuneixen amb el conseller d'Educació


14 de juliol de 2020. 15:23h.

Els delegats i responsables diocesans han manifestat la seva preocupació per la retallada d'hores en la docència de la classe de religió que ha afectat a les quatre illes a totes les etapes.Representants d'ensenyament de les tres diòcesis illenques mantengueren ahir dilluns una reunió amb el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March. Al llarg de la trobada, els delegats i responsables diocesans han manifestat la seva preocupació per la retallada d'hores en la docència de la classe de religió que ha afectat a les quatre illes a totes les etapes. En la mateixa línia, s'ha mostrat la disconformitat en el càlcul d'hores lectives i han demanat una revisió del procediment d'assignació a cada centre.

Pel que fa a l'etapa d'Infantil, les tres diòcesis han percebut com, en alguns centres, els equips directius no compleixen la normativa actual d'oferta obligatòria de la matèria a les escoles, per la qual cosa no es garanteix la lliure elecció per part de les famílies de cursar o no l'assignatura de Religió. Igualment a Batxillerat s'han constatat algunes dificultats per oferir la matèria de forma presencial de cara al curs que ve.

Finalment, s'ha consensuat la necessitat de caminar cap a un pacte d'estabilitat laboral del col·lectiu de professors de Religió i de reelaborar el conveni de forma conjunta per part de les tres diòcesis que conformen la Comunitat Autònoma.


0 COMENTARIS