Un centenar de familiars de víctimes de la COVID-19 assistirà a la missa funeral organitzada per les tres diòcesis de les illes


24 de juliol de 2020. 12:49h.

Serà presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, amb l'assistència del bisbe de Menorca, Francesc Conesa i l'administrador diocesà d'Eivissa, Vicente Ribas.El proper diumenge 26 de juliol les tres diòcesis de les illes celebraran una missa funeral per l'etern descans de les víctimes de la pandèmia de COVID-19. Una Eucaristia, celebrada a la Catedral de Mallorca, en la qual tota l'Església s'unirà en oració, acompanyant en el dol tantes persones que s'han vist afectades per la terrible pèrdua dels seus éssers estimats.

A causa de l'estat d'alarma i el consegüent confinament, no s'han pogut celebrar ordinàriament la missa funeral de moltes persones. Per això, s'ha convidat especialment les famílies dels difunts per aquesta malaltia, a qui se'ls ha reservat un lloc específic. A hores d'ara han confirmat assistència més de 100 familiars.

Així mateix està prevista l'assistència de diferents autoritats locals, insulars i autonòmiques, representants polítics i militars. Entre elles, la presidenta del Govern de les Illes, Francina Armengol; el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs; la delegada del Govern, Aina Calvo; el batle de Palma, José Hila; el comandant general de Balears, Fernando García Blázquez; així com els presidents dels tres consells insulars. Per altra banda, des de les diòcesis s'ha volgut convidar també totes aquelles persones, entitats o institucions que han estat en primera línia de batalla contra la pandèmia, com representants de les forces de seguretat i sanitaris.

A l'altar es representaran les 224 víctimes fins al moment a Balears per aquesta pandèmia amb tants altres petits ciris encesos.

La missa funeral està oberta a la participació de la ciutadania de forma completament lliure. No obstant, es recorda que la Catedral, a l'igual que la resta de temples, compta amb una restricció d'aforament (800 persones), per la qual cosa es recomana seguir les indicacions que els facin arribar al respecte a l'entrada del temple. S'insisteix, a més, en la obligatorietat de la mascareta per accedir-hi al temple, on els assistents comptaran amb totes les mesures higièniques i sanitàries pertinents.

DIA: Diumenge 26 de juliol de 2020
HORA: 10:30 h
LLOC: Catedral de Mallorca


0 COMENTARIS