Missa funeral per les víctimes de la COVID-19: "Som testimonis que un desplegament mai no vist de solidaritat ha inundat les nostres ciutats, pobles i cases"


27 de juliol de 2020. 14:42h.

La celebració fou presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, amb l'assistència del bisbe de Menorca, Francesc Conesa i l'administrador diocesà d'Eivissa, Vicente Ribas.Les tres diòcesis de les illes celebraren el passat diumenge una missa funeral per l'etern descans de les víctimes de la pandèmia de COVID-19. Una Eucaristia, celebrada a la Catedral de Mallorca, en la qual tota l'Església s'uní en oració, acompanyant en el dol tantes persones que s'han vist afectades per la terrible pèrdua dels seus éssers estimats.

A causa de l'estat d'alarma i el consegüent confinament, no s'han pogut celebrar ordinàriament la missa funeral de moltes persones. Per això, es va convidar especialment les famílies dels difunts per aquesta malaltia, més de 100, a qui se'ls reservà un lloc específic. A ells es dirigí gran part de l'homilia que pronuncià el bisbe Sebastià: "Som testimonis que un desplegament mai no vist de solidaritat ha inundat les nostres ciutats, pobles i cases, a la vegada que vosaltres, familiars dels difunts, passàveu pel difícil glop de disposar d'un mínim o nul contacte amb els qui més estimàveu i us era impedit estar al seu costat el temps de la malaltia i sobretot en el moment del desenllaç". I continuà recordant els difícils moments passats i que encara són presents a la nostra memòria: "No hauríem pensat mai que patíssim aquest assot tan inesperat. Vivim un caramull d'interrogants i una por continguda a la qual tothom s'esforça per a trobar-hi resposta. En aquesta recerca i des d'aquesta trobada d'avui, voldria que, ara i sempre ens confortassin totes les paraules d'ànim, de consol i d'esperança que ens puguem comunicar els uns als altres".

A la seva al·locució, parlà d'"un mal global que ens iguala a tots i no respecta diferències, ni nivells socials, ni edats ni credos religiosos", un avís "perquè no facem més difícil la situació que, de fet, posa en evidència la nostra vulnerabilitat i deixa en entredit les nostres falses i supèrflues seguretats amb les que construïm el nostre caminar."

A la celebració assistiren multitud d'autoritats locals, insulars i autonòmiques, representants polítics i militars. Entre elles, la presidenta del Govern de les Illes, Francina Armengol; el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs; la delegada del Govern, Aina Calvo; el batle de Palma, José Hila; el comandant general de Balears, Fernando García Blázquez; així com els presidents dels tres consells insulars. Per altra banda, des de les diòcesis s'ha volgut convidar també totes aquelles persones, entitats o institucions que han estat en primera línia de batalla contra la pandèmia, com representants de les forces de seguretat i sanitaris.

A l'altar es representaren les 224 víctimes fins al moment a Balears per aquesta pandèmia amb tants altres petits ciris encesos.


0 COMENTARIS