"La figura de Sant Ignasi ens convida a l'exercici de la pregària i l'acció compromesa a favor dels pobres"


04 de agost de 2020. 08:33h.

Les cases jesuïtes de tot el món celebren el darrer dia de juliol a Sant Ignasi de Loiola.Les cases jesuïtes de tot el món celebren el darrer dia de juliol a Sant Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús i impulsor d'aquests religiosos disposats a dur en nom del papa i l'evangelització el nom de Crist fins a la darrera perifèria.

També a Mallorca s'aplegaren totes les realitats ignasianes per recordar-hi el seu patró a l'Església de Monti-sion per a l'Eucaristia presidida pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. A la seva homilía comentà com "contemplant la figura de Sant Ignasi podem entendre que el Senyor ens convida a descobrir el sentit d'una vida en la qual la descoberta de Déu i la seducció que ell ha rebut ha estat el detonant d'una vida entregada pels altres". I això el sant ho aconseguí amb una doble acció: "l'exercici de la pregària i l'acció compromesa a favor dels pobres".

Seguint les lectures del dia, Taltavull recordà que, en Sant Ignasi, es repeteix la mateixa experiencia dels profetes: "una trobada espontània i sorprenent amb Déu, que és més forta que qualsevol situación de dificultat i d'incomprensió".

El procés de conversió de Sant Ignasi es va iniciar en llegir el llibre Vida de Crist, així com Flos sanctorum. En reflexionar sobre aquestes lectures i la vida dels sants es qüestionava a si mateix: "I si jo fes el mateix que Sant Francesc o que Sant Domingo?".

El mestre dels discerniments d'esperit és a més patró dels exercicis espirituals, de les jubilacions i dels soldats.


0 COMENTARIS