Per ara són sis els centres educatius que utilitzen espais parroquials per fer classes


24 de setembre de 2020. 15:00h.

El Bisbat de Mallorca ha posat a disposició de les escoles locals si els seus són insuficients per complir les mesures sanitàriesEl Bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, ha comunicat al govern balear que l'Església de Mallorca posa a disposició dels centres educatius de l'illa espais parroquials per si els centres escolars són insuficients pel compliment de les mesures sanitàries, arran de la pandèmia de la Covid-19. D'aquesta manera, els directors dels centres que ho necessitin, han de presentar una instància al rector de la parròquia del seu municipi.

La coordinadora de l'Àrea de Formació i Educació, Maria Dolors García-Carpintero, ha explicat que fins el moment s'han cedit espais parroquials a 6 centres educatius diferents i altres sol·licituds s'estan estudiant. La parròquia de Son Ferriol ha cedit una sala de reunions al col·legi de Nostra Senyora de la Providència i dos més al Col·legi de Sant Antoni Abad. També la parròquia de Sant Magí ha cedit un espai al CEIP Santa Catalina de Palma. La parròquia de Pollença ha cedit un local al Col·legi de Monti-sion, la de Sant Josep Obrer n'ha cedit diversos al Col·legi de Sant Josep Obrer, així com la parròquia de Coprus Christi ha cedit un espai al Col·legi de Corpus Christi. La resta de sol·licituds, de diferents escoles de Mallorca, es troben en estudi i, de forma progressiva, les parròquies de l'illa reben diferents peticions per als espais que necessiten.

La coordinadora de l'Àrea de Formació i Educació, Maria Dolors García-Carpintero, ha assegurat que encara és prest per determinar el temps pel qual se cedeixen els espais parroquials a les escoles, ja que la situació actual és molt canviant. De totes formes, ha valorat de forma molt positiva la iniciativa del Bisbe Mons. Sebastià Taltavull i ha remarcat que l'Església està al servei de les persones.

La instància es pot descarregar en format PDF a través de la pàgina web del Bisbat de Mallorca. D'acord amb el que estableix la sol·licitud, el centre educatiu es fa càrrec de l'assegurança de l'edifici i la protecció civil de les persones, així com es fa responsable del compliment de la normativa establerta per la Conselleria d'Educació en relació amb les mesures sanitàries.


0 COMENTARIS