Festa de sant Miquel a Calonge


30 de setembre de 2020. 12:00h.

El bisbe Sebastià Taltavull presidí la Missa el 29 de setembre al municipi de SantanyíEl bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull presidí l'Eucaristia en motiu de la festa de sant Miquel a Calonge, al municipi de Santanyí, el passat 29 de setembre. El rector de les parròquies del terme de Santanyí, Mn. Bartomeu Villalonga, el vicari general, Mn. Josep Adrover, juntament amb Mn. Bernat Nadal i Bartomeu Clar, CR concelebraren la Missa. La celebració tengué lloc a la plaça del poble per garantir el compliment de les mesures sanitàries i d'aforament per mor de la pandèmia de la Covid-19.

El Bisbe en l'homilia parlà, precisament, de la situació que vivim: "Ens trobem en una situació difícil, de lluita. Hem de posar la nostra confiança en Déu. El missatges que rebem de sant Miquel arcàngel, és que Déu ens protegeix i ens estima.

Els arcàngels aporten missatges amb molt de significat. En hebreu, Miquel significa 'qui com Déu', ens ve a dir que no hi ha ningú mes gran que Déu. Gabriel significa la 'força de Déu' i Rafel, la 'medicina de Déu', aquell qui cura. "En aquests moments és important sentir aquestes expressions, ens diuen clarament que Déu ho es tot, que ningú pot mes que ell per vèncer el mal, ens diu que Déu és la nostra força i la nostra medicina, en aquest temps que tothom es veu afectat per la pandèmia", explicà el Bisbe.

Sant Miquel és a l'origen de la lluita i la victòria. Els àngels són signes de la presència de l'amor de Déu. "Per això la paraula de Déu els presenta com a protectors del poble, ambaixadors de Déu a la Terra. Quan deim Miquel deim 'qui com Déu' en el sentit de dir: Déu ens protegeix, ens defensa, es més fort que aquest mal, que la malaltia que patim a tot el món".

Quan hi ha desgràcies, moltes persones demanen: per què hi ha aquest mal? On es Déu quan passa això? Déu no és el problema, és la solució. "I la solució la trobem en les persones que ajuden, que treballen per evitar el mal, per acompanyar els qui més ho necessiten. En el cas de la pandèmia que vivim, la gent dels hospitals, residències, cases... al seu costat dels malalts: això és Déu qui acompanya. Tots els voluntaris i ajudants i solidaris amb els altres: és Déu qui ajuda a través d'aquestes persones. Les autoritats, institucions, professionals sanitaris: és Déu qui es fa present a través d'ells. Déu no és el causant del mal, sinó qui ens dóna capacitat per vèncer-lo", va concloure Mons. Sebastià Taltavull.


0 COMENTARIS