Any Sant Compostel·là 2021


27 de octubre de 2020. 14:00h.

"Sal de tu tierra. El Apóstol te espera" és el lema del proper any JubilarAmb el lema" Sal de tu tierra. El Apóstol te espera" el Sr. Arquebisbe de Santiago ha convocat l'any Jubilar, pel proper any 2021.

Un cop més se'ns convida a sortir del confort, de qualsevol tipus d'instal·lació, de la passivitat, també de temptacions que ens proposen mirar a rere amb nostàlgia. En el camí es tracta d'avançar mirant cap a la meta, una meta que cada dia ens fa avançar fins que arribem a la definitiva: la Catedral compostel·lana. La meta que en la vida del cristià es troba més enllà de la pròpia mort.

Aquesta dinàmica itinerant és la que el Papa ens proposa: Església en sortida, de l'autoreferencialitat a l'alteritat, del centre cap a les perifèries, etc.

L'imperatiu castellà "sal" el podíem llegir com a substantiu. Sortir per salar la terra, per donar-li sabor evangèlic. Jesús ens convida a ser sal de la terra sempre, però amb més urgència ara que ens trobam en unes circumstàncies especialment doloroses. Sortir per trobar-nos amb el germà ferit i guarir-lo, amb el sense sostre i acollir-lo, amb el que pateix soledat i acompanyar-lo, per trobar-nos amb nosaltres mateixos, per trobar-nos en la natura i aprendre a viure de forma responsable i sostenible, etc.

En el camí experimentam voluntàriament moltes mancances que altres sofreixen per necessitat i situacions adverses que desperten la nostra sensibilitat a voltes entorpida o adormida. ( Fred, pluja, calor, manca de provisions, d'hostatge...) També la oportunitat de compartir moments de joia, experiències de vida que ens edifiquen, exemples de constància, de fortalesa, de capacitat de resistència davant les contrarietats....

L'associació Camí de Santiago Mallorca – Peregrinacions i Passejades proposa un extens programa d'activitats entorn d'aquest esdeveniment. Entre d'altres: l'obertura de la Porta santa, els darrers 100 kms del Camí francès i distintes possibilitats d'arribar a la ciutat de l'Apòstol segons las capacitats de cada un.

Aquí, a Mallorca, proposa una Ruta de Santuaris durant el pont de la Constitució i la Immaculada i també dues Rutes Lul·lianes: de Cura al sepulcre de Ramón LLul i de Miramar, per La Real fins a Sant Francesc de Palma.

Informació: jalemx@gmail.com -- camisantiagomallorca@gmail.com -- Jaume Alemany 617350630 - https://www.camidesantiago.com - https://www.camisantiagomallorca.blogspot.com


0 COMENTARIS