El Consell de Mallorca i el Bisbat han presentat el programa d'activitats entorn del 25è aniversari del projecte de rehabilitació de Ses Caputxines


30 de octubre de 2020. 14:00h.

El projecte finalitzarà a principis del 2021 i el desembre ja es podrà visitar el retaule majorLa consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha anunciat que el projecte de rehabilitació de Ses Caputxines, possible gràcies a la col·laboració del Bisbat i el Consell de Mallorca, finalitzarà a principis del 2021, després de 25 anys de feina. A més, ha incidit en què aquest projecte és «una bona mostra que la Comissió Mixta de Patrimoni és de vital importància per al patrimoni eclesiàstic i que la col·laboració és imprescindible per conservar-lo».

El vicari episcopal de patrimoni històric i cultural, Xisco Vicens, ha assegurat que «des del Bisbat de Mallorca valoram molt positivament aquesta col·laboració que durant 25 anys ha ajuntat la iniciativa privada amb les institucions civils i les eclesiàstiques». Segons Vicens, «el patrimoni monàstic és un dels que més desapercebut passa i, precisament per això, és dels més febles, no sols materialment, sinó sobretot per la gran quantitat d'informació oral que hi sol anar associada».

Vicens també ha agraït i destacat la implicació del Consell de Mallorca, «sempre disposat a ajudar en temes de protecció, recuperació i divulgació del patrimoni comú» i ha fet una menció especial a les comunitats que han ocupat aquest monestir que han permès combinar els usos originals dels objectes i espais, que són els monàstics, amb l'accés a estudiosos i al gran públic. «La gran tasca feta per les monges al llarg dels segles es veu reforçada avui en dia amb tècniques i mètodes coincidents amb els estàndards científics actuals, que permetran la pervivència d'aquest monestir, alhora que el posen en valor i la ciutadania en pot gaudir», ha destacat el vicari episcopal de patrimoni històric i cultural.

Entre el 2020 i el 2021 el Consell haurà invertit 364.232 euros en el projecte de rehabilitació i la difusió, ha explicat la consellera Bel Busquets, qui també ha agraït la feina que han fet els coordinadors del projecte, Aina Pasqual i Jaume Llabrés, des de fa un quart de segle i els ha agraït el seu esforç i a seva dedicació.

Segons han detallat Pasqual i Llabrés, el programa inclou visites guiades, jornades de portes obertes, passejades gastronòmiques, i l'exposició fotogràfica de Donald Murray, que ha documentat l'evolució del projecte. A l'acte també hi han assistit la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, els coordinadors del projecte, Aina Pasqual i Jaume Llabrés, i l'abadessa del convent de Ses Caputxines, sor Paulina.


0 COMENTARIS