Festivitat de Tots Sants


02 de novembre de 2020. 12:00h.

Mons. Sebastià Taltavull presidí la Missa de Tots Sants a la Catedral de MallorcaEl bisbe de Mallorca, Sebasità Taltavull, presidí la Missa de la festivitat de Tots Sants, el passat 1 de novembre a la Catedral de Mallorca, a la qual assistiren desenes de fidels.

En l'homilia, Mons. Sebastià Taltavull convidà a tothom a participar de la santedat de Déu. "La santedat és un do. Som convidats a veure en la santedat un camí possible per a tots. Un sant no és un ésser estrany, ni algú que ha hagut de fugir del món, ni tampoc un superheroi. Els sants són de carn i os, amb les nostres mateixes preocupacions i immersions en la realitat de cada dia, com nosaltres. Els sants són models de referència per a la nostra vida, i que, seguint Jesús i l'Evangeli, ens diuen que també nosaltres podem arribar allà on ells han arribat. Jesús sempre fa la invitació d'una manera molt personal, i vol una resposta lliure que accepti les conseqüències: «si vols ser perfecte...» (Mt 19,21). Hem d'introduir la lògica del despreniment, unida sempre a la perfecció que prové de l'amor, de donar la vida, de donar-se solidàriament als altres, fins i tot, si convé, a renunciar a coses legítimes i necessàries", explicà.

El bisbe Taltavull argumentà que enmig del desconcert que provoca la pandèmia de la COVID-19, la recerca de la santedat ha d'anar unida a treballar una normalitat evangèlica. "La recuperació ha de contribuir que les decisions en el camp econòmic i financer sorgeixin d'un esforç col·lectiu per reduir ostentació i despesa supèrflua, i ofereixin més oportunitats als qui ho passen malament", afirmà.


0 COMENTARIS