Trobada dels responsables dels santuaris de Mallorca


13 de novembre de 2020. 12:00h.

Amb el títol El Santuari, un pou d'aigua fresca a la vorera del camí, el Bisbe de Mallorca encaminà el seu discurs de la trobada d'enguany.Els responsables dels santuaris de Mallorca es trobaren el 12 de novembre amb el bisbe Sebastià Taltavull al Santuari de la Mare de Déu de Lluc. A la trobada d'enguany hi hagué uns 30 participants, dels santuaris de Lluc, Gràcia, Cura, Monti-sion de Porreres, Sant Salvador de Felanitx, Bonany, Consolació de Santanyí, Santa Magdalena, Maristel·la d'Esporles, Ermita de Valldemossa, Sant Salvador d'Artà, Sant Blai de Campos i Sant Miquel de Campanet. Amb el títol El Santuari, un pou d'aigua fresca a la vorera del camí, el Bisbe de Mallorca encaminà el seu discurs, fent referència als santuaris com a font d'espiritualitat i llocs d'acolliment, de pregària i de misericòrdia.

El bisbe Sebastià es dirigí als responsables dels santuaris de l'illa basant-se en un fragment de la seva Carta Pastoral Batiats, confirmats i enviats. Entre dues abraçades com a molins de vent plantats en aquesta terra de missió quan parla dels santuaris, així també com de la Seu, com a «pous diocesans als quals s'hi acut per assaciar aquella set que necessita trobar aigua viva. Entre molts d'altres llocs possibles a través dels quals Déu actua, facem d'aquests santuaris, espais sagrats i de santificació, llocs d'acolliment, de pregària i de misericòrdia».

Referint-se concretament al Santuari de Lluc, lloc on es reuniren els responsables, i signe d'identitat de la Mallorca cristiana, «la devoció a la Mare de Déu, patrimoni ancestral del poble mallorquí, fa que tothom -fins i tot persones que no formen part de la comunitat cristiana- se sentin atretes i convidades a participar en la vida i els espais del Santuari de Lluc, dels valors de la mallorquinitat, dels quals gaudeix la convivència entre persones i pobles, i de la bellesa ecològica de l'entorn natural que canta la glòria de Déu, àmbit que és font de salut, d'oci, d'esport i oportunitat d'intercanvi cultural i espiritual, obert a promocionar sempre la cultura de l'encontre».

Mons. Sebastià Taltavull també féu referències a l'exhortació apostòlica Evangelii gaudium i a les encícliques Laudato si' i Fratelli tutti del papa Francesc en el discurs dirigit als responsables dels santuaris mallorquins. Parlà dels santuaris com escenaris de la nova evangelització i com els cristians reaccionen davant els escenaris socials, culturals, econòmics, polítics i religiosos. Explicà el sentit dels santuaris com a espais de confiança i amor, també com a àmbits de transformació.


0 COMENTARIS