Commemoració del 50è aniversari de la parròquia de Santa Brígida de Suècia, de Cala Major


17 de novembre de 2020. 10:00h.

La comunitat celebrà una Eucaristia d'acció de gràcies, presidida pel p. Francesc Gallo Arteaga, M.Id., el 15 de novembre.El passat diumenge 15 de novembre la parròquia de Santa Brígida de Suècia de Cala Major (Palma) commemorà el 50è aniversari de la seva erecció canònica.

La comunitat parroquial ho celebrà amb una solemne Eucaristia d'acció de gràcies presidida pel p. Francesc Gallo Arteaga, M.Id., rector des del setembre de 2016, data a partir de la qual la parròquia és atesa per la institució del que és membre: els Missioners i Missioneres Idents, un institut de vida consagrada present a les Illes Balears fundat per Fernando Rielo Pardal al 1959.

La celebració, que es dugué a terme sota les actuals restriccions sanitàries d'aforament, aplegà als actuals fidels que no es volgueren perdre aquest esdeveniment. Durant la mateixa, l'estudiant de ciències religioses i col·laborador de la parròquia Francesc d'Assís Mestre Cárceles, exposà una breu ressenya històrica del que, aproximadament, han estat aquests cinquanta anys de vida parroquial: els motius de la creació, la construcció del temple, els sacerdots que l'han servida, les diferents iniciatives que prèviament investigà, entre altres coses.

La parròquia de Santa Brígida de Suècia fou creada el 16 de novembre de 1970, durant el pontificat del bisbe Mons. Rafael Álvarez Lara dins el seu pla de creació de nous llocs de culte; degut al constant naixement de nous nuclis de població arreu del litoral de l'illa, provocats entre altres factors pel creixement del turisme i les emigracions. La barriada de Cala Major de Ciutat en fou un d'aquells nuclis afectats.


0 COMENTARIS