Enviament dels professors de Religió


19 de novembre de 2020. 10:00h.

La celebració tengué lloc el passat 13 de novembre a la SeuUn centenar de professors de Religió de l'escola pública, i també professors dels centres concertats, assistiren a l'enviament que féu el bisbe Sebastià Taltavull el passat 13 de novembre a l'Eucaristia que presidí a la Catedral de Mallorca. Hi participaren també la responsable de l'Àrea de Fe i Cultura, Maria Dolors García-Carpintero i la delegada diocesana d'Ensenyament, Roser Sabiote.

En l'homilia, el Bisbe de Mallorca es dirigí als assistents, especialment als professors de Religió, i reflexionà a partir de dos textos:
-El de la crida i missió del profeta Isaïes quan Déu es demana "Qui hi enviaré? Qui ens hi anirà?" i el profeta respon: Aquí em tens. Envia-m'hi.
-El de la crida i missió de l'apòstol Pere encomanada per Jesús i precedida de la triple pregunta: "Pere, m'estimes?" i Pere respon: "Sí, Senyor, tu ho saps que t'estim". I Jesús li diu: "Pastura els meus anyells, pastura les meves ovelles".

«Les preguntes contingudes en la Paraula de Déu van dirigides a nosaltres i interpel·len la nostra voluntat de resposta per a dur a terme la missió educadora que l'Església us encomana. Sentir-se escollit i enviat és el més gran que ens pot passar per la confiança que el Senyor posa en cadascun de vosaltres. La classe de Religió és l'espai en el qual avui sou enviats per donar a conèixer el fet religiós i cristià i que tant impregna la nostra cultura. En ell hi feis present la Paraula de Déu i en ella Jesús, l'Evangeli i la presència de l'Església al llarg de la història, i amb tots els valors humans i cristians que dóna a conèixer i viu», expressà Mons. Sebastià Taltavull.

Es referí també a les dificultats en què topen avui en dia el professors de Religió: «Avui molts de vosaltres patiu el rebuig i la indiferència dins els mateixos centres educatius, a vegades descartats pels mateixos companys i, també, per un ambient de marginació quan no de supressió de la mateixa classe de Religió. Haurem de reivindicar, ja ho estam fent, el dret a la llibertat religiosa i fer veure amb les nostres paraules i el nostre testimoni que la religió és un bé i que és ben vàlida l'aportació que fa en bé de la convivència ciutadana».

Una vegada acabada l'homilia, el Bisbe va fer la proposta i pregunta de compromís, símbol de l'enviament dels professors de Religió a la missió d'anunciar a tots els homes i a totes les dones la Bona Nova de la salvació i la manera de trobar la felicitat mitjançant un estil de vida basat en els valors evangèlics. A continuació, un professor, en nom de tots, va afegir una pregària, símbol del compromís per transmetre la fe així com se'ls ha encomanat.

Tant la delegada d'Ensenyament, Roser Sabiote, com el bisbe Sebastià, van mostrar tot l'afecte de l'Església per als ensenyants de Religió i van manifestar la voluntat d'acompanyar-los i defensar-los –com ja s'està fent– davant les dificultats actuals que es presenten en l'exercici de la seva missió en els centres eductius de la diòcesi i en l'ambient que s'està creant per part del Govern de l'Estat en relació a l'escola concertada i, en concret, en tot al que afecta a l'assignatura de la Religió.


0 COMENTARIS