Comença el curs de formació per a la inserció laboral de 12 persones en situació de vulnerabilitat


14 de desembre de 2020. 08:00h.

La Fundació Social La Sapiència, Incorpora de La Caixa, el Grec i Unió de Pagesos signaren un acord per dur a terme un punt formatiu de peó agrícola i jardineriaAvui, 14 de desembre, s'inicia el punt formatiu per a la inserció laboral al sector primari de 12 persones en situació de vulnerabilitat. Es durà a terme gràcies a l'acord entre la Fundació Social La Sapiència, Incorpora de La Caixa, el Grec i Unió de Pagesos, que signaren el passat 25 de novembre. La formació es desenvoluparà a la casa de colònies de Binicanella, al municipi de Bunyola, on també es firmà el conveni.

És un punt formatiu de peó agrícola i jardineria que s'allargarà fins al 17 de febrer, amb un total de 200 hores de formació teòrica especialitzada, però sobretot pràctica, aprofitant les instal·lacions i diferents temporades agràries.

Aquest punt formatiu forma part del programa Incorpora de La Caixa, sent el GREC el responsable de dur-ho a terme, amb l'estreta col·laboració de La Fundació Social La Sapiència i Unió de Pagesos.

Fins a 12 persones es beneficiaran d'aquest punt formatiu. Els participants seran persones en situació de vulnerabilitat, usuaris de La Sapiència, del GREC i de la resta d'entitats que formen part del Grup Incorpora Balears.

L'objectiu és formar a aquestes persones, no només en els coneixements de l'ofici sinó també en la millora de les seves competències transversals com a treballadors, per a que posteriorment realitzin un període de pràctiques de 80 hores a empreses del sector primari. Tot això per tal de fomentar la seva inserció laboral gràcies a la formació teòrica-pràctica i a la seva implementació a la realitat de les empreses.

La Fundació Social La Sapiència treballa i organitza programes d'inserció laboral per ajudar a les persones que tenen manco recursos i més dificultats a l'hora de trobar un lloc de feina des de l'any 1980.

El GREC és una associació sense ànim de lucre, constituïda l'any 1987, que realitza un treball socioeducatiu en diferents sectors de població en situació de risc i vulnerabilitat social. Des de fa més de 10 anys forma part del Grup Incorpora Balears de La Caixa, un programa d'intermediació laboral que porta en marxa des del 2006 amb l'objectiu de promoure la integració de persones amb dificultats per accedir al món laboral, unint les necessitats del teixit social i empresarial per assegurar l'èxit de la integració laboral, amb un model de treball en xarxa d'entitats i empreses col·laboradores.

Unió de Pagesos és un sindicat d'agricultors i ramaders de l'illa de Mallorca fundat el 1977 amb l'objectiu de crear una associació agrària capaç de defensar els interessos de la pagesia mallorquina.


0 COMENTARIS