Marc Capó Mestre, nou diaca de la diòcesi de Mallorca


15 de desembre de 2020. 09:00h.

El Bisbe de Mallorca l'ordenà el 12 de desembre a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors de ManacorMarc Capó Mestre és el nou diaca de la diòcesi de Mallorca. Va ser ordenat el passat 12 de desembre a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors de Manacor, en el transcurs d'una solemne celebració presidida pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. Així culmina la seva etapa al Seminari Diocesà i és la passa prèvia abans de l'ordenació sacerdotal.

Tot i la situació sanitària actual, la celebració es desenvolupà complint amb totes les mesures establertes per les autoritats sanitàries i hi participaren nombrosos fidels i sacerdots, així com la família del nou diaca, tot respectant l'aforament permès. En la seva homilia, Mons. Taltavull es dirigí especialment a Marc, el nou diaca, i destacà la importància d'estar al servei dels demés, de pensar en els altres abans que en un mateix. El Bisbe concretà: «Marc, ara és el Senyor que et crida. Et crida d'una manera definitiva, que agafa tota la teva persona. Faràs una entrega total als altres, en qualsevol moment, així com feim tots nosaltres -referint-se als sacerdots- cada vegada que algú ens necessita».

Mons. Sebastià Taltavull continuà, en referència al que Jesús ens ensenya i diu d'una manera simple i clara: «Ell proposa un canvi radical d'acolliment, d'atenció, de tractament, d'organització de vida, una nova forma de disponibilitat, com allò que els apòstols van demanar als diaques perquè atenguessin unes persones pobres que no estaven ben ateses». Finalment acabà destacant la importància de Jesús en la vida de Marc: «Jesucrist t'estima. Jesucrist va donar la vida per salvar-te i ara viu al teu costat cada dia per il·luminar-te, per enfortir-te i per alliberar-te. Serà Jesús que farà el servei en els germans a través de la teva persona i tu amb els ulls de la fe hauràs de veure en els germans també aquest Jesús a qui et dirigeixes», va concloure el Bisbe.

El nou diaca va mostrar la seva voluntat de ser consagrat al servei de l'Església, a exercir amb humilitat i amor el ministeri de diaca, com a col·laborador de l'orde sacerdotal i en bé del poble cristià. També afirmà que predicaria el ministeri de la fe de paraula i obra segons l'Evangeli i la tradició de l'Església. Finalment prometé respecte i obediència al Bisbe i als seus successors.

Abans d'acabar la celebració, Marc es dirigí a tots els assistents amb unes paraules d'agraïment. Marc Capó Mestre nasqué a Son Ferriol. Actualment serveix a les parròquies de Manacor.

A partir d'ara, el nou diaca tendrà algunes funcions noves: podrà proclamar l'Evangeli i assistir l'Altar, administrar els sagraments del baptisme i del matrimoni, beneir i dur el viàtic als malalts. La seva tasca primordial és tot allò relacionat amb la caritat, a més d'animar les comunitats que se'ls confien. A la celebració també rebrà els vestits propis del diaca, que són l'estola col·locada de manera diagonal —creuada en el cor des de l'espatlla esquerra i unida en el costat dret— i la dalmàtica, vestidura tancada amb mànigues amples, utilitzada sobretot en les grans celebracions i solemnitats.


0 COMENTARIS