El projecte Camí de Lluc. Refugis d'amor i d'oferiment ja es pot visitar a la Plaça dels Pelegrins de Lluc


16 de desembre de 2020. 14:00h.

El conjunt d'escultures de l'artista pollencí Joan Bennàssar s'han presentat avui dematíEl Santuari de Lluc amb els Ajuntaments d'Inca, Selva i Escorca han presentat el projecte Camí de Lluc. Refugis d'amor i d'oferiment, de l'artista pollencí Joan Bennàssar avui dematí. Les escultures ja es poden visitar a la Plaça dels Pelegrins de Lluc, on estaran exposades les properes setmanes.

Les obres formen part del seu projecte 'Raons humanes', però aquesta exposició en particular encaixa en el temps de pandèmia que estam vivint. «Cerca representar l'home que torna a ser un ésser digne», explica Bennàssar. El conjunt presentat avui està conformat per una vintena d'obres, tot i que al llarg d'aquestes setmanes se'n aniran incorporant més. Són un conjunt de figures humanes en oferiment d'allò que tenen. «Oferir allò que tenim és un fet que a dia d'avui i amb la situació de crisi sanitària que vivim, cobra molt de sentit», afirma l'artista.

Gairebé totes tenen una estructura de ferro i estan fetes amb formigó i marès. Segons el pollencí, són uns materials que s'integren molt bé a l'illa de Mallorca. «El meu pare era pica-pedrer i treballar amb el formigó i el marès és una manera de recordar-lo, així com també d'ennoblir aquests materials», explica.

El prior del Santuari de Lluc, Mn. Marià Gastalver, agraeix profundament la voluntat de l'artista de projectar-hi aquesta mostra, sobretot en el context actual marcat per la crisi sanitària. «En aquests moments de pandèmia hi ha la necessitat de reconèixer el valor espiritual de la naturalesa. Precisament, una peregrinació com el Camí de Lluc és una convidada a sentir el miracle de l'existència humana a cada passa que va realitzant», afegeix el prior.

Durant les festes de Nadal es podrà visitar l'exposició a Lluc i posteriorment, l'exposició en el seu conjunt recorrerà el camí cap el cor de la Serra: Inca, Selva, Caimari i Lluc. El camí cap a Lluc que, amb paraules de Bennàssar, és el camí d'espiritualitat, d'amor i d'esforç.


0 COMENTARIS