El MEGM escampa la 'Llum de la Pau' de forma virtual enguany


18 de desembre de 2020. 09:00h.

Han encès el fanal a la capella del Palau Episcopal de Mallorca i el passaran a tots els agrupamentsEl Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM) escampa la 'Llum de la Pau' de forma virtual enguany, ja que no és possible fer-ho com és habitual a causa de la crisi sanitària actual. Precisament per tal d'il·luminar a tots en aquests moments tan complicats, el lema d'enguany és 'La llum que brilla en les tenebres'.

Des de ja fa anys, els Escoltes i Guies d'Àustria viatgen a Betlem i allà encenen una espelma. Una vegada que han retornat a Viena, se celebra un acte ecumènic on, d'aquesta primera espelma, se n'encenen centenars d'altres, a través de les quals la flama es va escampant arreu del món, simbolitzant la pau que s'espera que arribi a tots els racons del nostre planeta.

Tot aquest projecte esdevé realitat no només gràcies als escoltes i guies, sinó també a la col·laboració de milions de persones que, tot i no estar vinculades a l'escoltisme i el guiatge, ajuden a transmetre aquest missatge de pau.

Amb el lema d'aquest any, el MEGM vol encendre la 'Llum de la Pau de Betlem' com a símbol d'esperança en clau de Pau, per fer tenir consciència als infants i joves sobre aquesta tragèdia i per interpel·lar-nos a cadascun i cadascuna de nosaltres també a un nivell més interior.

Enguany no han pogut anar a cercar a Llum a la península, com ho fan habitualment, i han encès el seu fanal a la capella del Palau Episcopal de Mallorca. L'ha encès el Bisbe, Mons. Sebastià Taltavull, en companyia de la comissària del MEGM, Maria Pieres, i Sebastià Serra, de l'Equip de Fe. Des d'aquí, s'escamparà de manera virtual per tots els agrupaments.

Es podrà veure el recorregut de la Llum de la Pau d'aquest any en un vídeo al qual hi han participat els 14 agrupaments del MEGM: Sa Marjal, Ramon Llull, Capità Angelats, Eladi Homs, Jaume I/ Verge de Lluc, Sant Josep Obrer, Soca Arrel, Son Ferriol, Terra de Pous, Pedra Viva, Son Sardina, Sant Roc, Reina Constança, i les dues entitats col·laboradores: la Fundació Maria Ferret i l'Aplec (antics escoltes).


0 COMENTARIS