Festivitat de la Mare de Déu de l'Esperança


21 de desembre de 2020. 10:00h.

Membres de la confraria de Nostra Senyora de l'Esperança i de la Pau assistiren a la celebració presidida pel bisbe Sebastià a la basílica de Sant FrancescEl 18 de desembre, la basílica de Sant Francesc acollí un any més la celebració de la festivitat de la Mare de Déu de l'Esperança. Una missa presidida pel Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, a la qual participaren membres de la confraria de Nostra Senyora de l'Esperança i de la Pau i demés feligresos.

En l'homilia, el Bisbe es dirigí als assistents, especialment als confrares: «Ens hem de demanar si som persones d'esperança. Ser una persona d'esperança és ser una persona que veu més enllà del que veuen els nostres ulls, del que toquem amb les mans, de les passes que feim cada dia. Persones que sabem transmetre transcendència, és a dir, ajudar a la gent a veure més enllà i descobrir la meta de la nostra vida, com explica el papa Francesc en la seva darrera carta encíclica».

Mons. Sebastià Taltavull posà a Maria com exemple d'esperança: «Maria viu d'una esperança que guia tota la orientació de la seva vida. Ella es posà a disposició de Déu i va fer la seva voluntat, donà esperança al projecte que Déu volia». Afegí que tots els cristians hem d'intentar donar i explicar a la gent els motius de viure, el sentit de la vida, que ens obre el cor cap als germans, cap a la confiança, cap a la caritat i cap a l'esperança. Acabà referint-se a les confraries com a mitjans per profunditzar en la fe, per formar-se: «les confraries són grups que surten a fer el bé a aquells que ho necessiten», va concloure.

Els membres de la confraria, tant confrares, portants i músics, varen omplir la basílica, seguint les normes de seguretat i d'aforament, per a la celebració de la solemne Eucaristia en honor a la seva excelsa patrona. Enguany se presentava a la Mare de Déu de l'Esperança sobre el seu pas de pali com a les processons de Setmana Santa i, degut a les mesures sanitàries, no se va celebrar el tradicional besamans, essent substituït per un acte de veneració a la sagrada imatge. Al final de la celebració, es cantà la Salve a Nostra Senyora de l'Esperança. D'aquesta manera, la confraria segueix amb els seus cultes, sempre seguint les mesures sanitàries.


0 COMENTARIS