El Bisbe de Mallorca suggereix fer una pregària de benedicció el dia de Sant Antoni demanant a Déu la protecció sobre tots els elements de la creació, ja que les beneïdes queden suspeses


11 de gener de 2021. 09:00h.

L'Eucaristia de Sant Sebastià se celebrarà amb el 30% d'aforament a la Catedral i s'invocarà la intercessió del sant, com advocat contra la pestaDavant la suspensió que ha anunciat el Govern Balear de les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià i totes les activitats associades a causa de la situació sanitària de risc extrem, segons la Conselleria de Salut, l'executiu autonòmic i el Bisbat de Mallorca han acordat una sèrie de directrius en relació a les celebracions religioses d'aquestes festivitats. A partir d'aquestes, el Bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, fa una sèrie de suggeriments als preveres, diaques i responsables de les parròquies a través d'un comunicat que els ha enviat aquest matí. Es troba adjunt a la secció en PDF d'aquesta notícia.

En primer lloc, les beneïdes de Sant Antoni se suspenen a tots els municipis, però el Bisbe suggereix fer una pregària de benedicció al final de la celebració de l'Eucaristia del dia de Sant Antoni, demanant a Déu la protecció sobre tots els elements de la creació i explicant el sentit que tenen les tradicionals beneïdes. El Bisbe, en la missiva, recorda que aquest és l'acte central de la festa de Sant Antoni i s'ha de celebrar amb el 30% de l'aforament de l'església i la resta de mesures sanitàries establertes fins aleshores.

En segon lloc, la pregària de Completes es durà a terme a porta tancada, sense públic, i amb la participació només dels celebrants, cantors i músics. En algun cas, les Completes seran retransmeses per televisió o per altres mitjans audiovisuals.

En tercer lloc, la celebració de l'Eucaristia de Sant Sebastià tendrà lloc a la Catedral a les 10.30h el 20 de gener, també amb el 30% de l'aforament. En aquesta celebració el Bisbe ha comunicat que es pregarà per tots els afectats per la pandèmia de la Covid-19 i també s'invocarà la intercessió del patró de Palma, Sant Sebastià, com advocat contra la pesta.


0 COMENTARIS