Catòlics, ortodoxos i protestants inicien la Setmana d'Oració per la Unitat dels Cristians el pròxim dilluns


14 de gener de 2021. 12:00h.

Enguany hi haurà una única celebració a la Catedral de Mallorca per la situació sanitària, el diumenge 24 de gener a les 17hTots els cristians de la diòcesi de Mallorca s'uniran en la pregària en la Setmana d'Oració per la Unitat dels Cristians, que se celebra del 18 al 25 de gener. Catòlics, ortodoxos i protestants pregaran baix el lema d'enguany "Manteniu-vos en el meu amor i donareu molt de fruit" (Jn 15, 5-9). Unes paraules que cobren un gran significat a dia d'avui: estar units en l'amor de Jesús en un moment en què tothom pateix les dificultats de la crisi sanitària, pot ajudar a vèncer la por, la incertesa i fer front a les conseqüències d'aquest virus.

El Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, destaca que més enllà de les diferències entre les confessions cristianes i entre les religions, hi ha la consciència de ser una mateixa humanitat i un únic cos social religiós. «La fe en Déu ens ha de mantenir units i ha de ser el fonament de la germanor i del sentit filial dels qui professam la fe en un mateix Pare, el Déu Creador, font de tot amor i misericòrdia», assegura.

Habitualment, a Mallorca, la Setmana d'Oració per la Unitat dels Cristians mobilitza totes les esglésies cristianes presents a l'illa, que es reuneixen i preguen en celebracions ecumèniques especials. Enguany, però, per mor de la pandèmia hi haurà una única celebració, tal com afirma el delegat d'Ecumenisme i Diàleg Interconfessional, Mn. Baltasar Morell: «Farem un únic acte ecumènic a la Catedral, el diumenge 24 a les 17h, i juntament amb els membres de les Esglésies Ortodoxa Russa i Ortodoxa Romanesa, les Esglésies Sueca, Noruega, Luterana Alemanya i Anglicana, així com amb les comunitats greco-catòliques Romanesa i Ucraïnesa, pregarem baix el lema d'aquest any i demanarem al Senyor que ens concedeixi el do de la unitat».

Congregacions i parròquies de tot el món prenen part en la setmana d'oració, que se celebra tradicionalment del 18 al 25 de gener (a l'hemisferi nord) i entorn de Pentecosta (a l'hemisferi sud). Durant aquest període, s'intercanvien els púlpits i s'organitzen oficis ecumènics especials.

El bisbe Sebastià i el delegat d'Ecumenisme i Diàleg Interconfessional, amb els representants de les confessions cristianes presents a Mallorca, conviden a tots els cristians de la diòcesi, a unir-se en l'oració en aquesta intenció ecumènica al llarg de la Setmana d'Oració per la Unitat dels Cristians.


0 COMENTARIS