XXV Jornada Mundial de la Vida Consagrada


02 de febrer de 2021. 10:00h.

"La Vida Consagrada, paràbola de fraternitat en un món ferit" és el lema d'aquest anyAquest 2 de febrer de 2021 se celebra la XXV Jornada Mundial de la Vida Consagrada, baix el lema "La Vida Consagrada, paràbola de fraternitat en un món ferit".

L'objectiu d'aquesta jornada és ajudar a tota l'Església a valorar cada vegada més el testimoniatge dels qui han triat seguir a Crist de prop i dedicar la seva vida a Ell. Cada consagrat, amb la seva vida i testimoni, ens anuncia la paraula de Déu, signe d'amor i misericòrdia.

El vicari episcopal per a la Vida Consagrada, P. Antoni Canyelles, explica el sentit d'aquest dia: «És un dia per trobar-nos: recordar i renovar el que som, intentar unir esforços perquè amb la nostra manera de viure i actuar aportem tot el que puguem en aquest món. La vida consagrada té molt per aportar i, sobretot, per ajudar».

Habitualment en la Jornada Mundial de la Vida Consagrada totes les comunitats religioses es trobaven en una celebració, però enguany per la situació sanitària s'ha considerat oportú no dur-la a terme. Així ho explica la presidenta de CONFER Mallorca, Sor Margalida Oliver, F.F.M., qui també assegura que «el lema d'enguany ens convida a estendre la mà als més necessitats». En aquests temps de pandèmia, «és molta la gent que ha quedat fora recursos, amb allò mínim, i hem de fer-nos propers i estar al costat dels més vulnerables i els qui més pateixen la situació de pandèmia», afirma.

Davant la situació sanitària actual, que impossibilita la trobada de totes les comunitats, tant el vicari episcopal de Vida Consagrada com la presidenta de CONFER Mallorca conviden totes les comunitats a tenir en compte aquesta intenció dins de la seva pregària i afegeixen: «Que l'esperit que ens convocava cada any i el desig de revifar l'essència de la nostra vocació consagrada no deixi de celebrar-se dins cada una de les nostres comunitats. No deixem de posar el nostre granet d'arena per ser fraternitat per aquells que tenim més a prop i ens necessiten de debò».


0 COMENTARIS