Jornada Mundial del Malalt 2021: "De mestre només en teniu un, i tots sou germans" (Mt 23,8)


08 de febrer de 2021. 12:00h.

Se celebrarà amb l'Eucaristia el pròxim 11 de febrer a la Catedral de Mallorca a les 11hEl pròxim 11 de febrer, commemoració litúrgica de la Mare de Déu de Lourdes, se celebra la Jornada Mundial del Malalt. Una campanya que s'inicia aquest dia i conclou el VI Diumenge de Pasqua. El tema proposat pel Dicasteri per al Desenvolupament Humà Integral per a aquest any és "De mestre només en teniu un, i tots sou germans" (Mt 23,8), i amb el lema que l'acompanya Cuidem-nos mútuament.

Aquesta jornada, fixada pel papa Sant Joan Pau II el 1992, té com objectiu sensibilitzar el poble de Déu i també les institucions sanitàries catòliques i la societat d'assegurar la millor assistència possible als malalts. També pretén ajudar als malalts a valorar, en el pla humà i sobretot en el sobrenatural, el sofriment. A més, vol fer que les diòcesis, les comunitats cristianes i les famílies religioses es comprometin amb la pastoral sanitària. També, vol afavorir el compromís cada vegada més valuós del voluntariat. Pretén recordar la importància de la formació espiritual i moral dels agents sanitaris, així com també fer que els sacerdots diocesans i regulars comprenguin millor la importància de l'assistència religiosa als malalts.

Enguany, per mor de la situació sanitària, com que no es podrà comptar amb l'assistència dels malalts i s'han de respectar les mesures d'aforament i higièniques, la Delegació Diocesana de Pastoral de la Salut organitza la celebració litúrgica a la Catedral de Mallorca el dijous 11 de febrer a les 11h, presidida pel Sr. Bisbe. Serà retransmesa per streaming i es podrà seguir en directe per la pàgina web de la Catedral de Mallorca.

En una carta dirigida a la diòcesi, els capellans, voluntaris de la Pastoral de la Salut i els membres de l'Hospitalitat de Ntra. Sra. de Lourdes de Mallorca, conviden a participar-hi: «O bé des de la parròquia, o del lloc de culte, o comunitat religiosa, o bé des de les vostres cases, convidant i animant els grups de pastoral de la salut de la parròquia o el lloc on participeu, especialment aquells que estau més dedicats a l'atenció dels malalts».

Enguany, més que mai, recorden, és important trobar-nos físicament o virtualment per pregar plegats pels malalts, familiars, cuidadors, personal sanitari i per tots els qui atenen els nostres malalts.


0 COMENTARIS