El papa Francesc demana que visquem la Quaresma com un temps de conversió renovant la fe, l'esperança i la caritat


12 de febrer de 2021. 14:00h.

S'ha fet públic el missatge per a la Quaresma 2021, baix el títol «Mirau, estam pujant a Jerusalem...» (Mt 20,18). Quaresma: un temps per renovar la fe, l'esperança i la caritatEl papa Francesc ha fet públic el missatge per a la Quaresma 2021, que porta per títol «Mirau, estam pujant a Jerusalem...» (Mt 20,18). Quaresma: un temps per renovar la fe, l'esperança i la caritat. El Sant Pare demana que ens preparem per a la Pasqua recorrent un camí de conversió basat en aquests tres punts, que es poden aplicar a la nostra vida amb el dejuni, l'oració i l'almoina.

En el seu missatge, el Pontífex recorda que per consolidar la nostra conversió hi ha tres pilars fonamentals: el dejuni, l'oració i l'almoina, tal com els presenta Jesús en la seva predicació (cf. Mt 6,1-18).

«El dejuni, viscut com una experiència de provació porta a descobrir de nou el do de Déu i a comprendre la nostra realitat de criatures que troben en Ell el seu compliment», afirma. En segon lloc, el papa Francesc destaca l'esperança com a «aigua viva en el camí que ens permet continuar en el camí de la conversió». Finalment, destaca la caritat «viscuda darrera les petjades de Crist, mostrant atenció i compassió per cada persona». El Sant Pare, en el seu missatge, també fa una crida a «acollir la veritat i a ser testimonis» davant Déu i davant els nostres germans i germanes.

Es pot llegir el seu missatge aquí


0 COMENTARIS