El Seminari de Mallorca celebra la seva festa titular, la Càtedra de Sant Pere


23 de febrer de 2021. 10:00h.

El Bisbe ha presidit l'Eucaristia, a la qual han acudit les comunitats dels dos seminaris, preveres i formadors, un diaca, i alguns familiarsAquest dilluns, 22 de febrer, el Seminari de Mallorca celebrà la seva festa titular, la Càtedra de Sant Pere, a la capella del Seminari Nou de Palma. Tot, en una celebració presidida pel Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, a la qual hi assistiren els rectors dels seminaris, preveres i formadors, un diaca, els seminaristes i alguns familiars. La festa de la Càtedra de Sant Pere, que es remunta al segle IV i ret homenatge a l'autoritat del primer Papa, Pere, enguany s'ha celebrat únicament amb l'Eucaristia i sense la presència de les diferents parròquies, per la situació de pandèmia actual.

En l'homilia, Mons. Taltavull destacà que tots ens hem de sentir en «comunió» amb l'Església, que parteix de la solidesa de Pere: «L'Església de Crist s'alça a partir de la fermesa de la fe de Pere. Pere és escollit per ser anteposat a tots els pares de l'Església, tot i que el dirigent principal és Crist». També demanà als preveres i seminaristes seguir l'exemple de Pere: «Agafem de Pere, avui en aquesta festa de la Càtedra, aquest exercici de pastor». Dirigint-se als preveres, diaca i seminaristes, afirmà: «Hem de distingir-nos per una nova manera de tractar-nos entre nosaltres. I en conseqüència, en la forma de tractar a les altres persones siguin o no creients en Crist». Així ho encomana l'Església a tots els pastors, als successors dels apòstols, i a tots els fidels.

El prelat es referí també al missatge de Quaresma del Papa, quan expressa que la caritat és l'impuls del cor que suscita el vincle de cooperació i comunió: «Aquesta comunió ha de ser sempre el nostre distintiu, ja que s'aguanta amb la pedra angular, que és Jesús, a qui acceptem per la fe. S'aguanta a la roca on es manté ferma l'Església, que és Pere, els apòstols i els seus successors, els bisbes, i els primers col·laboradors, els preveres», va concloure Mons. Sebastià Taltavull.

El rector del Seminari Major, Mn. Francesc Vicens, convidà als preveres a la celebració, ja que en aquesta sempre hi ha hagut un fort component presbiteral. «És un deure nostre i un dret vostre que conegueu els nostres seminaris. El Seminari és el cor de la Diòcesi. És la nostra voluntat poder-nos acostar el més possible i en aquest sentit treballam cada dia», assegurà Vicens.

Actualment el Seminari de Mallorca compta amb 21 seminaristes, 5 dels quals formen part del Seminari Menor.


0 COMENTARIS